tiistai 19. helmikuuta 2013

ENERGIAPATUKAT


 
Sain Sly-ystävältäni ohjeen ja aineksia energiapatukoihin ja niitähän oli heti kokeiltava,Ohjettakin minulta on jo pyydetty ja tässä sekin tulee. Ohje Myllyn Paras Oy:lta

Tarvitset 
½ dl rypsi- tai avocadoöljyä ( itse käytin rypsiöljyä)
'½ dl appelsiini- tai omenatuoremehua ( minulla jääkaapissa vain Valion Cefilus Appelsiini-mangoa joka sisältää myös rasvatonta maitoa.)
1 dl siirappia tai hunajaa ( minä laitoin puoliksi molempia)
4 dl kaurahiutaleita
1 dl mangosuikaleita tai papaija ( laitoin sly:ltä saamia mangosuikaleita)
1 dl rusinoita
1 dl auringonkukan- tai pinjan siemeniä ( laitoin pinjansiemeniä)
1 dl kuivattuja marjoja ( laitoin sly:ltä saamia karpaloita)
1 dl saksanpähkinä- tai mantelirouhetta

Kuumenna kiehuvaksi öljy, mehu ja siirappi( tai hunaja), ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon muuta aineet. Laita uunivuokaan voideltu leivinpaperi niin että tulee myös reunoille, painele siihen seos tiiviisti ja kypsennä 200 asteessa 20-25 min

Leikkaa jäähtyneenä energiapatukoiksi.
Annoksesta saat 6 isoa tai 12 pientä patukkaa. Itse leikkasin 12 osaan ja ovat mielestäni tarpeeksi isoja. Olivat todella hyviä, mutta seuraavalla kerralla kun teen jätän rusinat pois ja pienennän karpalot pieniksi, oli hankala leikata siistejä paloja ja rusinat olivat turhan makeita.
Tulee varmasti tehtyä jälkeenkinpäin, helppo ja nopea valmistaa, seuraavat teen viimeistään pääsiäisenä matkaevääksi pohjoiseen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Täytynee kokeilla, näyttävät niin hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Hei, tämä onkin ihana resepti välipalaksi :)Itsellekkin! Taitaa olla herkkua, mutta veikkaan että itsekin jätän rusinat pois :)

    VastaaPoista